Nedělní texty od Paulínek

Novéna k návštěvě Benedikta XVI: 6. den

13. 9. 2009 0:33
Rubrika: Nezařazené

Cokoli jste učinili jednomu z těchto mých nepatrných bratří, mně jste učinili.

Viz Mt 25,31-46

 

Trojjediný, věčný Bože, vyznávám, že jsi, že jsi všemohoucí a že jsi Láska. Chci proto konat láskou naplněné skutky, aby moje víra byla živá a můj život plodný. Poznávám, že jsi mi dal život v důvěře, že ho nepromarním, a já se o to chci ze všech sil snažit. Chci proto překonávat nevděk a křivdy od druhých lidí, nepropadat hořkosti a pocitu zklamání. Vím, že podstatou života je oběť. Chci proto žít obětavě, ne sobecky přijímat a hromadit, ale štědře rozdávat a sloužit druhým. Toužím, Bože, po plném životě, a chci zachovávat tvá přikázání, která k němu vedou. Pomoz mi v tom, protože to není vždy lehké. Vlij mi víru, naději a lásku. Prosím o to skrze tvého Syna, Ježíše Krista, našeho Pána, neboť on s tebou v jednotě Ducha Svatého žije a kraluje po všechny věky věků. Amen.

Uvedené texty jsou pouze malým výběrem ze široké nabídky a jsou určeny zejména pro „zaněprázdněné“, kteří se navzdory víru povinností chtějí alespoň krátce zastavit a připojit svou osobní modlitbu k modlitbě celé české církve.
Zobrazeno 1253×

Komentáře

vojtec

Chci proto překonávat nevděk a křivdy od druhých lidí, nepropadat hořkosti a pocitu zklamání. Vím, že podstatou života je oběť. Chci proto žít obětavě, ne sobecky

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka