Nedělní texty od Paulínek

Bdění z lásky

29. 11. 2013 23:08
Rubrika: Nezařazené | Štítky: nedele , evangelium , advent

Tehdy budou dva na poli: jeden z nich bude vzat, druhý ponechán; dvě budou mlít na obilném mlýnku: jedna bude vzata, druhá ponechána.
Proto i vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se nenadějete.
Viz Mt 24,37-44

E-vangelium on-life
Kdyby hospodář věděl, ve kterou noční dobu přijde zloděj, jistě by bděl..., ale kdybychom věděli, ve který den přijde Pán, bděli bychom? Nebo bychom si říkali: „Než přijde, mám ještě čas...?“

Kdyby věděl, kdy přijde zloděj, jistě by bděl... Člověk bdí buď kvůli věcem, kterých se moc bojí, nebo kvůli věcem, které moc miluje. Věci, které jsou mu lhostejné, jej ze spánku neruší. Bdí buď ze strachu nebo z lásky. Zloděj patří do první kategorie. Do které kategorie patří můj Pán?

Kdyby hospodář věděl, kdy přijde zloděj, jistě by bděl... Jeho bdění je bděním ze strachu. A pokud neví, kdy přijde zloděj, nebdí.

Bdění z lásky je jiné. Kdo miluje, bdí – bez ohledu na to, jestli zná nebo nezná den, či hodinu. Rozdíl spočívá v lásce. Přesně tak, jako v případě dvou lidí, kteří dělají to samé: Tehdy budou dva na poli: jeden z nich bude vzat, druhý ponechán; dvě budou mlít na mlýnku: jedna bude vzata, druhá ponechána – proč, když oba dělají to samé? Rozdíl není v tom, co dělají. Rozdíl spočívá v lásce.

Připravily Paulínky.

Zobrazeno 1621×

Komentáře

macecha

Je to moc krásné, kéž bychom všichni dokázali bdít z lásky.Díky za texty :-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka