Nedělní texty od Paulínek

Do nového roku

3. 1. 2010 10:39
Rubrika: Nezařazené | Štítky: z jedné vlny

Buď pochválen Bůh a Otec našeho Pána Ježíše Krista, on nás zahrnul z nebe rozmanitými duchovními dary, protože jsme spojeni s Kristem. [...] Slyšel jsem, jak věříte v Pána Ježíše a jakou lásku projevujete všem křesťanům, a proto nepřestávám za vás děkovat, když na vás vzpomínám ve svých modlitbách...

Viz Ef 1,3-6.15-18

Liturgie on-life


Začátek listu Efesanům je dobrým modelem i pro jakékoliv naše začátky, například i začátek nového roku. Autor listu ještě dříve než začne rozvíjet jakoukoliv teologickou myšlenku (viz Ef 2 - 3) a mnohem dřív, než předloží mravní důsledky, které z dané myšlenky plynou (viz Ef 4 - 6), obrací svůj pohled k Bohu. Především vnímá to, co v dějinách spásy učinil Bůh a Otec našeho Pána Ježíše Krista, vzdává mu chválu a děkuje. A když se po krásném chvalozpěvu obrací k adresátům svého listu, také začíná nejprve vzpomínkou a díkem za to, co se z Boží milosti v jejich životě už uskutečnilo.

Proto i my, když slyšíme o víře autora listu Efesanům a o jeho lásce ke všem, jimž píše, nezůstaňme u toho, že jen rychle „obrátíme list" a hned se rozběhneme za svými plány a povinnostmi, ale zkusme se od něj něco naučit. Otevřeme i my oči svého srdce, pozorujme všechny rozmanité dary, jimiž nás Bůh zahrnul, a vzdávejme mu chválu a díky. Teprve tehdy, když si naše oči dostatečně přivyknou na světlo Boží tváře, jež se zrcadlí v naší všednosti, a naučí se ji vyhledávat v každém okamžiku a v každé situaci, můžeme jít dál, můžeme něco plánovat, organizovat, pouštět se do práce a činit nová rozhodnutí. Jinak by se nám mohlo stát, že se sice budeme honit za spoustou věcí, ale nepoznáme pravé světlo (viz Jan 1,9), které dává všemu smysl.

Jedna silvestrovská inventura ZDE

© E-neděle

www.paulinky.cz
www.svatypavel.paulinky.cz

Príbuzné weby:

www.signaly.cz/neposeda

www.signaly.cz/annina


Zobrazeno 1169×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka