Nedělní texty od Paulínek

Novéna k návštěvě Benedikta XVI: 3. den

10. 9. 2009 0:00
Rubrika: Nezařazené | Štítky: akce:navsteva-papeze

Za koho mě pokládáte vy?

Viz Mt 16,13-19



Pane Ježíši Kriste, Vykupiteli světa, Bože, děkujeme ti, že se naplnilo očekávání spravedlivých Starého zákona. Přišel jsi mezi nás a víš, v kolika nejistotách a obavách žijeme. Jak těžce zápasíme o důvěru v budoucnost. Prosíme, vrať nám naději, abychom důvěřovali v tvá zaslíbení a s odvážnou radostí vstupovali do budoucnosti, ze které k nám přicházíš, abys obnovil Boží království.

Dej nám vytrvalost v nesnázích a podepři nás, když klesáme na mysli. Pošli nám dary svého svatého Ducha, abychom neztráceli důvěru v dobro a v lidi kolem nás, i když budeme často zklamáváni.

Víme, že předmětem naší naděje je budoucí život u Boha, ale dopřej nám, prosíme, potřebnou míru pozemské radosti, abychom nepodlehli pocitu bezútěšnosti nebo nesmyslnosti života a neztratili víru ve tvé vítězství nad veškerým zlem. Neboť ty žiješ a kraluješ na věky věků. Amen.

Uvedené texty jsou pouze malým výběrem ze široké nabídky a jsou určeny zejména pro „zaněprázdněné“, kteří se navzdory víru povinností chtějí alespoň krátce zastavit a připojit svou osobní modlitbu k modlitbě celé české církve.

Texty novény ke třetímu dni ZDE

Zobrazeno 1495×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka